
“Gun jezelf dit mooie cadeau. Het maakt jouw wereld een stukje mooier en ook dat van je toekomstige cliënten.”
Deze woorden schreef één van onze oud-studenten. Meer testimonials vind je op onze website
Heb je nog vragen? Bekijk onze FAQ!
“We begeleiden je naar professioneel lichaamsgericht therapeutschap.”
opleidingsbijeenkomsten
Elk opleidingsjaar bestaat uit 50 dagdelen van 3,5 uur. De opleiding wordt gegeven in het weekend, afwisselend 1, 2 of 3 dagen.
De opleidingbijeenkomsten vinden plaats in Amsterdam.
studiebelasting
Elk studie jaar omvat 150 contacturen. Daarnaast kun je reken op ongeveer 5 uur per week aan voorbereiding, verwerkingsopdrachten, literatuurstudie en verslaglegging.
intervisie
In het eerste jaar vorm je met medestudenten een intervisie groepje. Tussen de opleidingsbijeenkomsten kom je samen om werkvormen te oefenen, verdiep je de lesstof en bespreek artikelen en literatuur met elkaar. Deze bijeenkomsten vinden plaats bij een van de studenten.
supervisie
In het derde jaar zijn er 10 supervisie bijeenkomsten over oefencliënten.
In het vierde jaar zijn er 10 supervisie bijeenkomsten over je cliënten.
leertherapie
Vanaf het derde jaar vindt leertherapie plaats bij een ervaren Biodynamische therapeut. Zo leer je het vak kennen aan de had van individuele begeleiding van je eigen proces.
pulsatie
Tijdens de opleiding volgt je minimaal een keer de module Pulsatie. Deze 4 daagse module vindt plaats in ‘De Bron’ in Friesland.
literatuur
In elk opleidingsjaar krijg je een syllabus met relevante artikelen en beknopte beschrijvingen van de massages en de werkvormen. Er wordt ook een lijst met verplichte en aanbevolen literatuur uitgereikt.
beoordeling
Je houdt een portfolio bij van je ervaringen in de opleiding en intervisie. Aan het eind van elk jaar schrijf je een verslag en aan de hand hiervan vindt er een voortgangsgesprek plaats.
diploma
Na het derde jaar ontvang je het basisdiploma: Biodynamisch therapeut.
Na het vierde jaar ontvang je het diploma: Biodynamisch (Psycho-)therapeut.
Hierna is het mogelijk een EABP lidmaatschaps-traject te volgen of het ECP te behalen. Dit omvat extra uren leertherapie en supervisie.
toelatingseisen
Minimaal HBO niveau
deelname Introductie Training
datum
start van de nieuwe opleidingsgroep BT30 is 12 – 14 februari 2021
kosten
€ 2600 voor het studiejaar 2021
(verhoging per studiejaar van ongeveer 3 % per jaar)
Gespreide betaling is mogelijk, hier brengen we 50 euro administratie kosten voor in rekening.
Bijkomende kosten: stethoscoop 125 euro (eenmalig) biodynamische werkboek en bronnenboek, tezamen 60 euro (eenmalig)studieboeken 150 euro per jaar supervisie 10 bijeenkomsten, /- 600 euro (3 – 4de jaar)leertherapie 10 bijeenkomsten, /- 800 euro (3 – 4de jaar)pulsatie training deel van curriculum, 690 euro (all in)
aanmelding
Wil je de opleiding volgen, neem dan contact op.
We ontvangen graag een aanmeldingsbrief, waarin je je motivatie om deze opleiding te volgen beschrijft en relevante achtergrond informatie geeft. Ook ontvangen we hierbij graag je cv.
Stuur daarna het inschrijfformulier per post of e-mail naar ons op en maak een inschrijfbedrag van 200 euro aan ons over op NL 11 INGB 0004 4934 44 tnv NIB te Amsterdam.
Daarna zullen we je uitnodigen voor een intake gesprek. In dit gesprek is de ruimte om af te stemmen wat de verwachtingen over en weer zijn.
Klik hier voor het inschrijfformulier
commitment
Met je inschrijving committeer je je financieël voor één jaar en wij committeren ons aan het verzorgen van een inspirerend en gedegen studiejaar. Wordt aan het eind van het eerste jaar wederzijds besloten tot vervolgen van de opleiding, committeer je je wederom voor één jaar. Voor het 3 en 4de jaar vragen we een tweejarige commitment.
trainers
Harry Visser, Nicky Smout en Catharina Teijema
‘De weekenden zijn intens en vervullend, om steeds naar uit te kijken en met nieuwe ervaringen en verworven inzichten weer verder te kunnen. Ik ervaar daarbij dat, leren aan de hand van mijn eigen lichaam, fascinerend en helend is. De onderliggende literatuur en theorie zijn daarbij verhelderend en motiverend’.
Bernadette Klaassen